Sunday, February 14, 2010

Catapult Kadar Güzel Parça Var Mı, De Bi Bakayım Sen Bana

Erinç Yeldan'ın her hafta ödev vereceğini bilmiyormuşçasına 2.hafta bile kayıt alabilen ve bunda hiçbir beis görmeyen bölümümün güzidelik endeksini tartıştığım şu sıralarda; sisteminde veriden başka her şey bulunan DPT ve TÜİK yetkililerini A binasını gezmeye, görmeye, tanımaya, hatta sekreterlikte bir bardak çay içmeye davet etsem; belki de bütün gün msn'de iletisini "@work, gettin' bored as hell" olarak afişe eden pek güleryüzlü sekreterimize eli yüzü düzgün ve iş becerememekte en az onun kadar usta olan bir kısmet bulabilirim- ki bugün zaten Sevgililer Günü.

Hayır, yok arkadaşım, bildiğin yok. Alt tarafı 1970-1980 arası ihracat verisi çıkaracaksın, ne var bunda? Ben de biliyorum, o dönemler kaos dönemleri, boya kutularının içlerinin duvarlara siyasi motto yazmak, dışlarının ise yeni Balık Ayhanlar keşfetmek olduğu adeta bir iç savaş esintileri de, oraya iki haneli bir rakam yazacaksın, ideolojisi yok ki bunun; sonra da pırıl pırıl öğrenciler o güzel rakamları kullanarak bir Erinç Yeldan dersine daha göğüsleri kabara kabara gidecekler- çok mu gördün bunu bizlere?

Ki bir taraftan Nouvelle Vague ve Nekropsi'ye takmaya az kaldığım şu demlerde, içinde bulunmaktan artık çok da hazzetmediğim bir grubun, ego yönünden ciddi sorunları olan başkanına söylemek istediklerim ve söyleyemediklerim kümesinin kesişimi bu kümelere eşitse ve bu durum artık beni ciddi derecede rahatsız etmeye başlamışsa, oturup ilik ilik veri arayıp sonra da ancak 1996dan başlayan bir excel dosyası indirebiliyorsam eğer, korkulmalı benden.

Veri bulunur, o bir derece -bak seni de böyle mutluluklara gark ettim TÜİK memuru, hadi yine iyisin- ama insanlara kendilerinin aslında kendilerini görmek istedikleri gibi olmadığını anlatacak ayna-vari sözcükleri söyleme cesaretini bulabilecek miyim?
Haydi ben buldum diyelim, onlar bu aynaya bakabilecekler mi? Hayat bir nebze daha güzel olmaz mı egolar bu kadar da zeplin ayarında şişik olmasa, birileri diğerlerinin laflarını eksik bulmak için didik didik analiz etmese; ve aslında o kadar da üstün olmayan insanlar üstünlük taslamasa?

Catapult dinleyeyim, en kısa vadeli çözüm bu gibi.

1 comment:

  1. hiç bir şey bu durumu unutturamıyor. ben hepsini denedim tek tek.

    ReplyDelete